‘En wat doe jij dan voor werk?’


Dit is zo een fijne vraag! Steeds als iemand die vraag aan ons stelt, geeft ons dat direct een opening om te vertellen over wat we doen en waarom wij dit werk doen.

In november 2017 zijn wij naar Breda verhuist, om stage te gaan lopen in Breda. In wijk ‘De Heuvel’, om precies te zijn!
Sindsdien hebben wij steeds weer gevraagd of God ons wilt laten zien wat wij hier mogen doen, welke mensen wij mogen ontmoeten en hoe we de mensen in de wijk mogen laten zien wie de Heere Jezus is!

We zijn begonnen met een KinderBijbelClub aan huis, de eerste anderhalf jaar kwamen daar twee zusjes. Later groeide dat en kwamen er 2 meiden en een jongen bij. Zij namen weer vrienden of broertjes mee en zo groeiden we uit onze woonkamer!

We hebben tijdelijk (ongeveer 2 jaar) een zaal van het buurthuis gehuurd, en daar hebben wij steeds meer kinderen mogen ontmoeten.
Daar is de KinderBijbelClub gegroeid, maar zijn er ook weer kinderen afgehaakt, zo gaat dat in de praktijk.

In juli 2022 zijn we verhuisd naar onze eigen woning, weer terug in de wijk. Aan deze woning zit een prachtige ruimte vast, die wij nu gebruiken voor ons werk!
Om de week, op woensdagmiddag, is er KinderBijbelClub.

Eén keer in de maand is er op zondagavond Jeugdmeugd. Dan ontvangen we ongeveer 13 jongeren die komen eten bij ons thuis. Daarna is het tijd voor de Bijbelstudie en we sluiten altijd af met een spelletje of een potje tafelvoetbal!

Ook hebben we vrouwenochtenden bij ons aan huis. Deze ochtenden worden bezocht door gemiddeld drie vrouwen. De dames beginnen met koffiedrinken en bijkletsen. Dan vertelt Marjolein een Bijbelverhaal, tijdens en na het verhaal wordt hierover doorgepraat en kunnen ze al hun vragen stellen. Tot slot sluiten ze af met een lunch en is het tijd om de kinderen uit school te halen!

Verder is ons huis een ‘open huis’, zoals wij dat zelf noemen. Iedereen is op elk moment van de dag welkom om binnen te komen. Voor een praatje, een kopje koffie of een luisterend oor. Sommige blijven een uurtje, andere de hele middag en eten ook gezellig mee!

Het is prachtig om dit werk te doen, maar in de nieuwsbrief van September 2024 is ook te lezen hoe pittig het kan zijn.
Toch ervaren we steeds weer hoe God ons geroepen heeft voor dit werk, ervaren wij Zijn nabijheid en kracht, hebben we toch weer de moed om door te gaan en zijn we bovenal dagelijks afhankelijk van Hem!

Mocht je meer willen weten of eens op bezoek willen komen, neem dan gerust contact met ons op!